torstai 13. kesäkuuta 2013

Hoya HD Circular Polarizer


Olin saanut lahjakortin digitarvikkeeseen joululahjaksi työnantajaltani. Tilaamista olen suunnitellut monia kertoja ja kerrannut digitarvikkeen valikoimia miettien mikä olisi paras investointi rahalle.

Uusi kamerareppu oli pitkään ykkösvaihtoehto, mutta kun nyt viimeinkin aloin olla valmis tilaamaan olivat mieleiseni reput loppuneet. Sitten loppuivat myös kakkosvaihtoehdot ja kolmoset. Tuntuu että kaikki sopivan hintaiset kamerareput olivat yhtäkkiä lopussa.

Selailtuani valikoimaa päädyin lopulta ostamaan ylläolevan suodattimen. Muutamia polarisaattoreita olen omistanut ja käyttänyt vuosien varrella, mutta olen aina myynyt ne pois. Nyt ostin sitten sellaisen, mihin en ehkä omia rahoja ihan äkkiä raaskisi sijoittaa. 77 millinen suodatin maksoi postikuluineen 103€.

Tämä spesiaalisuodatin vie vähemmän valoa kuin tavallinen pyöröpolarisaatiosuodatin ja se on erittäin kestävä. You Tube  videossa on hyvä esimerkki minkälaista käsittelyä kyseinen suodatin kestää tarvittaessa.

Muovinen kotelo, jossa suodatin toimitetaan on saman tyylinen kuin vanhemmissa Hoyan suodattimissa filmiajalla oli. Aluksi en pitänyt tästä kotelosta, mutta kun sain paketin hyppysiini totesin kotelon kestäväksi ja ihan hauskan näköiseksi.

Nyt täytyy vain ahkerasti ottaa uusi lasitavara käyttöön ja kokeilla saanko riittävästi hyötyä irti tästä vai meneekö suodatin lopulta myytäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti