maanantai 1. heinäkuuta 2013

Pakko saada lisämillejä


Paikallisella kivijalkakaupalla oli hyllyssä pari käytettyä Canonin Extenderiä. Hinta oli yllättävän kohtuullinen liikkeen myymäksi. Kävin kuvaamassa pari kertaa tätä ykkösmallin telejatketta ja kuvanlaatu keskellä ruutua oli yllättävän hyvä. Ostin toisen testikerran jälkeen Extenderin omaksi ja telejatke on ollut nyt jonkin aikaa käytössä ja näkynyt myös täällä otetuissa kuvissa.

Canonin telejatkesarja on edennyt jo kolmanteen sukupolveen ja laatu on parantunut joka kierroksella. Erilaisia testejä luettuani telejatkeen tarkkuudessa ei ole kuitenkaan saatu aikaan ihmeitä, vaan kyse on kompromisseistä keski- ja reuna-alueiden piirron välillä.

Tässä jatkeessa kaikki paukut on kuvan keskialueella ja reunat ovat aika huonot varsinkin täydellä aukolla. Kuvanlaatu pärjää Luminous Landscapen mukaan Canonin 100-400 IS USM:lle aukolla F11 ja täysi aukko käyttämälläni objektiivilla on parempi kuin Canonin 70-300 IS USM. 70-200 2,8L USM muuttuu tämän extenderin kanssa 140-400 millin 5,6 valovoimaiseksi putkeksi. Tarkennusnopeus ja tarkennuksen tarkkuus on samaa luokkaa kuin Canonin 70-300 IS USM.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti