Alkuperäinen ostaja tuki ostollaan myös jääkarhuja. Kuvattu Samsung Galaxy S3 Minillä. |
Pukin kontista löytyi apua kameratarvikkeiden kanniskeluun. Lahja tuli tarpeeseen, sillä entinen reppu on palvellut vuodesta 2008 ja vetoketjut ovat kuluneet ja ovat jo vuoden päivät olleet toiminnaltaan epävarmoja. Tämän joulun teeman mukaisesti (lahjan piti olla kierrätetty tai itsetehty) reppu löytyi eräältä foorumilta.
Lowepro Primus AW on valmistettu suurimmalta osin muovipulloista tehdystä CyclePET-materiaalista. Sen lisäksi että tästä tuli kahteen kertaan kierrätetty, oli hintakin noin kolmasosa uuden hinnasta.
Reppu ei ole kamerararvikkeiden kantamiseen mikään tilaihme, mutta jos haluaa pitää mukana muutakin tavaraa, on Primus ihan looginen valinta. Itseä kiehtoi ensinnäkin repun sivussa oleva vetoketjullinen luukku, josta kameran voisi kaivaa nopeasti esiin. Toinen kiinnostava yksityiskohta oli jalustakiinnike.
Luin ennen repun hankkimista arvosteluita repusta ja joudun toteamaan että samat asiat jotka herättivät kritiikkiä muissa käyttäjissä ovat tosia omankin käytön kannalta. Kamera ei lähde sivuluukusta ihan niin kätevästi kuin olisi toivonut, mutta kameran saa kyllä pois vaikka reppu selässä kun näkee vähän vaivaa. Kamerassa ei voi olla akkukahvaa paikoillaan, mutta en ole taas vähään aikaan akkukahvoja käyttänytkään. Repun viilekkeiden pehmustemateriaali on hieman karkeaa, mikä saattaa olla ongelma kesäaikaan ja ehkä silloin jos käyttää hihatonta paitaa. Jalustan kiinnitys Glide-Lock järjestelmällä ei ole kovin tukeva. Kiinnikkeen avulla voin kantaa pienempää Velbonin Sherpa-sarjan jalustaa, mutta ykkösjalustani Manfrotto 055 on kuulapään kanssa turhan järeä. Sitäkin voi periaattessa kantaa, mutta rasitus on repulle turhan kova.
Joistakin miinuspuolista huolimatta repussa on paljon hyvää. Sitä on mukava kantaa lantiovyön ja rintavyön ansiosta. Tavaraa mahtuu riittävästi mukaan ja kameran saa melko nopeasti esille. Repun voi kääntää syliin niin että lantiovyön jättää kiinni ja selkää vasten tulevan osan kautta pääsee käsiksi koko kameraosastoon ilman että reppua tarvitsee laskea maahan. Sateen sattuessa voi vetäistä integroidun sadehupun koko repun päälle ja suojata tavarat rankemmaltakin sateelta. Repun viilekkeisiin voi kiinnittää Slip-Lock lisävarusteita kuten objektiivikotelon tai vaikka pienemmän laukun pikkukameralle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti