tiistai 13. elokuuta 2013

Samsung EX1


Jo jonkin aikaa on kalustoa täydentänyt Samsungin laatupokkari EX1. Jos kameralaukkua tai reppua ei voi tai viitsi ottaa mukaan, niin EX1 sujahtaa löysempään housuntaskuun tai kaulaan killumaan. Myös silloin kun järkkäri on mukana, tämä kamera toimii nopeana maisemakuvauskamerana. Tämä taitaa olla ensimmäinen kyseisellä kamera kuvattu otos, jonka julkaisen tässä blogissa.

Suoraan näytöltä kuvaaminen on toisinaan kivaa ja toisinaan kamalaa. Kaikista kätevintä on kuvata M-asennossa eli täysmanuaalilla ja rullailla eturullalla sopiva valotus live-histogrammin ja ruudusta näkyvän valotuksen mukainen kuva kerralla kohdalleen. Kääntyvä näyttö auttaa sommittelemaan kuvan hankalammassakin paikassa.

Olen myös treenaillut digiscouppausta kaukoputken ja tämän kameran yhdistelmällä. Yhdistelmässä on rajoittavana tekijänä kaukoputken heikko laatu erityisesti täydellä suurennoksella kuvattaessa.

Kamerassa on myös RAW-kuvausmahdollisuus. RAW-kuvia en ole käynyt vielä läpi, koska tämän hetkinen minulla käytössä oleva Adobe Camere Raw ei tue tätä pokkaria. Samsungin oma ohjelma on ladattuna, mutta ei vielä asennettuna. RAW-kuvia on kyllä tallessa, mutta tällä hetkellä jpg-kuvat saavat riittää.

1 kommentti: