torstai 14. maaliskuuta 2013

Nakkelia etsimässä


Oli kylmä, suorastaan jäätävä pakkasaamu tänään, kun pyöräilin kohti tuttua lintupaikkaa jalusta repun päälle viriteltynä. Auringonnousu ajoittui säätiedotuksen mukaan perille saapumiseni aikoihin eli 06.30. Aikaa olisi käytössä niukasti ennenkuin pitäisi lähteä takaisin kotiin lapsia herättelemään. Ruokintapaikalla oli käynnissä aamupalan syönti keltasirkuilla, tiaisilla ja puukiipijäkin oli paikalla. Muutama vihellys kuului jostain lähistöltä. Vihellys, joka todennäköisimmin oli varpuspöllön aamuhuutelu. Vihellys loppui liian aikaisin, että olisin ehtinyt paikallistaa huutelijaa. Ajan ollessa vähäinen jätin sen etsimisen sikseen.

Tikat koputtelivat, rummuttelivat ja ilmoittelivat itsestään. Tunnistin niistä palokärjen ja käpytikan. Kolmaskin rummutus kuului.

Retken yksi pääkohteista oli pähkinänakkeli. Nakkeli pysytteli poissa ja keskityin etsimään ja katselemaan muita lajeja.

Varpaat jäätyivät ja alkoi olla kiire kotiin. Pakkasin tavarat ja aloin pyöräillä kotiin hitaasti. Pysähdyin vielä katsomaan pidempään rummuttavaa tikkaa ja kohta kaivoin jo taas kameraa esiin...

valkoselkätikka, 14.03.2013

1 kommentti: