maanantai 27. elokuuta 2012

Hapelähteen puisto

Kuopion reissulla piti pyörähtää Hapelähteen puistossa, jossa lymyää pähkinähakkeja. Jos vaikka näkisi sellaisen. Kun kamera oli mukana, niin pitihän sillä muutama kuva ottaa. Orava sattui hollille ja vaikka oravakuvia on kertynyt erilaisia jo ennestään, niin ei pari lisäkuvaa haittaa mitään. Neliörajaus näyttäisi vielä korostavan oravan asentoa.

Pähkinähakkeja ei kyllä oikein näkynyt näissä puissa. Käpyjä oli suuret kasaumat puiden oksistoissa ja tässä samassa puistossa olivat myös käpylinnut viihtyneet. Tiirailimme kiikarien ja kameran kanssa näkemättä muita kuin talitintin, pari pikkulintua kaukana latvassa (luultavasti vihervarpusia), naakkoja ja puiston läpi virraneessa joessa uivia sinisorsia.



Poislähtiessä nurmikkoalueelle lennähti keskikokoinen lintu, jossa välkähti valkoista takaosassa. Sanoin sitä ensin närheksi. Nokka oli kyllä melko pitkä eikä käytöskään oikein närhimäistä. Muutkin veikkaukset menivät ensin pieleen seurueella ennenkuin lähemmäs päästyämme saimme kiikareilla ja kameralla tunnistettua veijarin pähkinähakiksi. Kunnolliset kuvat jäivät jollekin muulle kerralle. Suuri ISO-luku, täysi aukko telejatkeen kanssa ja pääosin käsivaralta kuvaaminen eivät ole terävien kuvien teossa hyvien asioiden joukossa. Jalusta tai monopodi mukana ja ehkä tunti aikaa luotttavaisen hakin kanssa tuottaisi toisenlaista jälkeä, mutta ei sovi porukkaretken ideaan.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin mukava kohtaaminen lähiluonnon antimia ihaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti